Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
BULDÓZER, buldozere, s. n. 1. Mașină alcătuită dintr-un tractor pe șenile, prevăzut în față cu o lamă puternică, folosită pentru săparea și nivelarea terenurilor, pentru transportarea pe distanțe mici a pământului, deszăpezirea șoselelor, etc. 2. Presă orizontală de matrițat și de îndoit la cald. – Din engl., fr. bulldozer, rus. bul'dozer.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
BULDÓZER s.n. 1. Mașină rutieră pe șenile, folosită la săparea și nivelarea pământului și la deszăpezit. 2. Presă orizontală de matrițat și îndoit (la cald). [Pl. -re. / < engl., fr. bulldozer].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
BULDÓZER s. n. 1. mașină rutieră (pe șenile) cu o lamă în față, pentru săparea, deplasarea și nivelarea pământului și la deszăpezit. 2. presă orizontală de matrițat și îndoit (la cald). (< engl., fr., rus. bulldozer)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
BULDÓZER, buldozere, s. n. Mașină alcătuită dintr-un tractor prevăzut în față cu o lamă puternică, folosit pentru săparea și nivelarea terenurilor, pentru deszăpezirea șoselelor etc. – Engl. bulldozer.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne | Permalink
buldózer s. n., pl. buldózere
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
BULDÓZER ~e m. Mașină rutieră pe șenile, având în față o lamă curbată de oțel, folosită la nivelarea pământului și la deszăpezirea drumurilor. /<engl., fr. buldozer
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)