Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
CANADIÁN, -Ă, canadieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Canadei sau este originară de acolo. 2. Care aparține Canadei sau populației ei, privitor la Canada sau la populația ei. [Pr.: -di-an] – Din fr. canadien.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
CANADIÁN, -Ă, canadieni, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține Canadei sau populației ei, privitor la Canada sau la populația ei. 2. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Canadei. [Pr.: -di-an] – Fr. canadien.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne | Permalink
canadián s. m., adj. m., (sil. -di-an), pl. canadiéni (sil. -di-eni); (persoană, haină) f. sg. canadiánă, g.-d. art. canadiénei; pl. canadiéne
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
CANADIÁNĂ, canadiene, s. f. Haină scurtă (cu glugă), confecționată dintr-o țesătură deasă, de obicei impermeabilă; vindiac. [Pr.: -di-a-] – Din fr. canadienne.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
CANADIÁN1 ~ánă (~éni, ~éne) Care aparține Canadei sau populației ei; din Canada. [Sil. -di-an] /<fr. canadien
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
CANADIÁN2 ~ánă (~éni, ~éne) m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Canadei sau este originară din Canada. [Sil. -di-an] /<fr. Canadien
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
CANADIÁNĂ ~éne f. 1) Femeie care face parte din populația de bază a Canadei sau este originară din Canada. 2) Haină scurtă confecționată dintr-un material impermeabil și folosită pe timp de vânt. [G.-D. canadienei; Sil. -di-a-] /<fr. canadienne
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
CANADIÁNĂ s.f. Haină de vânt, scurtă, făcută dintr-un material impermeabil. [Pron. -di-a-. / < fr. canadienne].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
CANADIÁNĂ s. f. 1. haină de vânt scurtă, impermeabilă; vindiac. 2. ambarcație ușoară, canoe, la indienii nord- americani. (< fr. canadienne)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
CANADIAN RIVER [kaneídiən rívə], rîu în partea central-sudică a S.U.A., afl. dr. al rîului Arkansas; 1.458 km. Izv. din culmea Sangre de Cristo (M-ții Stîncoși) și străbate Pod. Llano Estacado. Trece prin Oklahoma City. Irigații și hidroenergie.
Sursa: Dicționar enciclopedic | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)