Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
CARAMÉL, carameluri, s. n. Produs de culoare brună-roșcată solubil în apă, obținut prin încălzirea și deshidratarea zahărului și folosit în cofetărie, la colorarea unor băuturi sau a unor alimente și la prepararea plăcilor fotografice. – Din it. caramel.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
CARAMÉL n. Produs obținut prin topirea zahărului și folosit în cofetărie, la colorarea unor băuturi sau alimente. /<fr. caramel
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
CARAMÉL s.n. Zahăr ars, folosit la cofetărie și la colorarea unor băuturi sau alimente. [< fr. caramel, cf. sp. caramelo].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
CARAMÉL s. n. zahăr ars, folosit în cofetărie și la colorarea unor băuturi, alimente. (< fr., sp. caramel)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
CARAMÉL s. n. Produs de culoare brună obținut prin încălzirea zahărului, folosit în cofetărie și la colorarea unor băuturi sau alimente. – Fr. caramel.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne | Permalink
caramél (zahăr ars, cremă) s. n., pl. caraméluri
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)