Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
C********Ă, c********i, s. f. 1. Reprezentare, mai ales în desen, a unei persoane sau a unei situații prin exagerarea unor trăsături, îndeosebi negative, cu o intenție satirică sau umoristică. ♦ Înfățișare ridicolă a unei persoane sau a unui obiect; persoană sau obiect cu această înfățișare. 2. Imitație nereușită, care denaturează originalul. – Din fr. c********e.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
C********Ă s.f. 1. Desen care reprezintă o persoană, o situație etc. prin exagerarea intenționată, în scopuri satirice, a anumitor trăsături (negative). ♦ Înfățișare ridicolă a unei persoane sau a unui obiect; persoană sau obiect cu astfel de înfățișare. 2. (Fig.) Imitație nereușită, denaturată. [< fr. c********e, cf. it. c********a].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
C********Ă s. f. 1. desen care reprezintă o persoană, o situație etc. exagerând intenționat, în scopuri satirice, anumite trăsături (negative). 2. (fig.) imitație nereușită, denaturată. (< fr. c********e, it. c********a)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
C********Ă, c********i, s. f. 1. Desen satiric în care se ridiculizează o persoană, o situație etc. prin exagerarea intenționată a caracterelor negative. ♦ Înfățișare ridicolă a unei persoane sau a unui obiect; persoană sau obiect având această înfățișare. 2. Imitație nereușită, care denaturează originalul. – Fr. c********e.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne | Permalink
c********ă s. f., g.-d. art. c*********i; pl. c********i
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
c********ă f., pl. ĭ (it. c********a, d. c******e, a încărca. V. încarc, șarjă). Schimonosirea unuĭ om saŭ lucru pin [!] desemn [!], pictură ș. a. ca să te facă să rîzĭ. Inagine comică. Fig. Om pocit.
Sursa: Dicționaru limbii românești | Permalink
C********Ă ~i f. 1) Imagine a unei persoane sau a unei situații în care se exagerează în mod intenționat unele trăsături (de obicei negative) în scop satiric sau umoristic. 2) Imitație nereușită sau denaturată a unui original; parodie. 3) fig. Persoană sau obiect cu înfățișare ridicolă. /<fr. c********e
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)