Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
CAVIÁR, s. n. Icre negre preparate prin sărare. [Pr.: -vi-ar] – Din fr. caviar.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
CAVIÁR n. Icre negre sărate. [Sil. -vi-ar] /<fr. caviar
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
CAVIÁR s.n. Icre negre preparate după diferite procedee. [Pron. -vi-ar. / cf. fr. caviar, germ. Kaviar].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
CAVÍÁR s. n. icre negre preparate după diferite procedee. (< fr. caviar)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
CAVIÁR, s. n. (Franțuzism) Icre negre. [Pr.: -vi-ar] – Fr. caviar.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne | Permalink
CAVIÁR s. v. icre negre.
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
caviár s. m. – Icre negre. – Mr. hăvviar. Fr. caviar, din it. caviale. It. a trecut și în tc. kavyar, de unde mr. (Ronzevalle 82), cf. bg. haiver, ngr. ϰαβιάρι.
Sursa: Dicționarul etimologic român | Permalink
caviár s. n. (sil. -vi-ar)
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
CAVIÁR s.n. 1. Icre negre de sturioni, conservate sărate, comercializate în trei categorii de calitate: beluga caviar = icre de morun, cu boabele cele mai mari, de culoare cenușie-neagră; caviar ossetra = icre cu boabe mai mici, maronii, foarte delicate; caviar sevruga = icre cu boabe foarte mici, de culoare gri-pal. 2. Caviar german sau danez = icre obișnuite, mari, rotunde, prelevate de la lump (Cyclopterus lumpus), pește-lanternă din mările nordice, colorate artificial în negru sau roșu, presate și sărate, folosite ca surogat de caviar sau icre de Manciuria, fiind mult mai ieftine. 3. Caviar alb sau bottarga = icre de chefal sau de ton, prelevate în membrană, sărate, uscate și presate, foarte apreciate în țările mediteraneene.
Sursa: Dicționar gastronomic explicativ | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)