Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
CENZITÁR, -Ă, cenzitari, -e, adj. Care are la bază censul (3), întemeiat pe cens. ◊ Sistem (electoral) cenzitar = sistem electoral în care recunoașterea dreptului de vot este în funcție de îndeplinirea de către alegători a anumitor condiții, în primul rând în funcție de avere. – Din fr. censitaire.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
CENZITÁR, -Ă adj. Care se bazează pe cens. ◊ Sistem electoral cenzitar = sistem electoral în care drepturile electorale ale cetățenilor sunt stabilite în funcție de averea lor. [< fr. censitaire].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
CENZITÁR, -Ă adj. care se bazează pe sens. ♦ sistem ~ = sistem electoral în care dreptul de vot al cetățenilor era stabilit în funcție de averea lor. (< fr. censitaire)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
CENZITÁR, -Ă, cenzitari, -e, adj. Care are la bază censul (3), întemeiat pe cens. ◊ Sistem electoral cenzitar = sistem electoral care restrânge drepturile electorale ale cetățenilor, făcându-le să depindă de averea lor. – După fr. censitaire.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne | Permalink
cenzitár adj. m., pl. cenzitári; f. sg. cenzitáră, pl. cenzitáre
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
CENZITÁR ~ă (~i, ~e) Care ține de cens; bazat pe cens. ◊ Sistem (electoral) ~ sistem electoral în care drepturile de vot ale cetățenilor depind de averea lor. /<fr. censitaire
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX.RO
Sursa: www.dexonline.ro - Informații despre licență - Dex Online - Dicționar explicativ al limbii române