Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
CHEFÍR s. n. Produs lactat dietetic preparat din lapte integral sau smântânit, acidulat cu un ferment vegetal, care constituie o băutură gustoasă, cu valoare nutritivă și cu proprietăți terapeutice însemnate. – Din fr. kéfir, képhir.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
CHEFÍR n. Produs lactat acidulat, preparat din lapte dulce. /<fr. kéfir, képhir
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
CHEFÍR s.n. Băutură acrișoară, rezultată din fermentarea artificială a laptelui dulce. [Pl. -re, -ruri. / < fr. kéfir].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
CHEFÍR s. n. produs lactat dietetic din lapte acidulat cu un ferment vegetal. (< fr. kéfir, rus. kefir)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
CHEFÍR s. n. Lapte ușor acidulat, obținut prin fermentarea artificială a laptelui dulce. – Fr. kéfir, képhir.
Sursa: Dicționarul limbii române moderne | Permalink
chefír s. n., pl. chefíruri
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
CHEFIR, chefiruri, s.n. Produs lactat acidofil, ușor alcoolizat, obținut prin dubla fermentare – lactică și alcoolică – a laptelui de vacă. Produsul original din țările caucaziene se face din lapte de iapă; rus. kefir.
Sursa: Dicționar gastronomic explicativ | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)