Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări/Conjugări
COINTERESÁ, cointeresez, vb. I. Tranz. A face ca cineva să fie interesat într-o acțiune comună împreună cu altul (sau cu alții); a stimula interesul cuiva pentru ceva (prin recompense materiale sau morale). [Pr.: co-in-] – Din cointeresat (derivat regresiv). Cf. fr. cointeresser.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
COINTERESÁ vb. I. tr. A interesa pe cineva într-o acțiune comună împreună cu alții; a stimula cuiva interesul pentru ceva. [Pron. co-in-. / cf. fr. coïntéresser].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
COINTERESÁ vb. tr. a interesa pe cineva într-o acțiune, într-o afacere comună; a stimula cuiva interesul pentru ceva. (< fr. coïntéresser)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
cointeresá vb., ind. prez. 1 sg. cointereséz, 3 sg. și pl. cointereseáză; part. cointeresát
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
A COINTERESÁ ~éz tranz. (persoane) A interesa (prin recompense materiale sau morale) să participe împreună cu alții la realizarea unei acțiuni. [Sil. co-in-] /<fr. coïn-téresser
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
COINTERESÁ (‹ fr.) vb. I tranz. A face ca cineva să fie interesat într-o acțiune comună, împreună cu alții; a suscitat interesul unei persoane sau al unei colectivități prin stimulente materiale și morale pentru realizarea unui scop comun; a îmbina interesul unei persoane sau colectivități cu interesul altei persoane sau colectivități în vederea atragerii la o acțiune comună, la îndeplinirea unor obiective de interes comun.
Sursa: Dicționar enciclopedic | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)