Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
CONFORMITÁTE s. f. Raportul dintre două lucruri conforme; potrivire, concordanță. ◊ Expr. În conformitate cu... = potrivit cu..., de acord cu... Pentru conformitate = formulă prin care se confirmă exactitatea copiei scoase după un act sau după un document. – Din fr. conformité.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
CONFORMITÁTE f. Caracter conform; acord total. ◊ Pentru ~ formulă prin care o persoană confirmă autenticitatea unei copii sau a unui document. ◊ În ~ (cu ceva) conform (cu ceva); potrivit cu...; la fel cu... /<fr. conformité
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
CONFORMITÁTE s.f. Raport care există între mai multe lucruri conforme; potrivire, concordanță. ◊ Pentru conformitate = formulă de confirmare a autenticității unui act; în conformitate cu... = conform cu... [Cf. fr. conformité].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
CONFORMITÁTE s. f. raport care există între două lucruri asemănătoare sau identice. ◊ pentru ~ = formulă de confirmare a autenticității unui act; în ~ cu... = de acord cu... (< fr. conformité)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
CONFORMITÁTE s. 1. v. concordanță. 2. v. identitate. 3. v. raport.
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
conformitáte s. f., g.-d. art. conformității
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
conformitáte f. (lat. confórmitas, -átis). Conveniență, acord: conformitate de caracter. În conformitate cu, conform. Pentru conformitate, formulă cu care se termină un raport făcut cuĭva și care arată că e conform realității.
Sursa: Dicționaru limbii românești | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX.RO
Sursa: www.dexonline.ro - Informații despre licență - Dex Online - Dicționar explicativ al limbii române