Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
CONJUNCTÚRĂ, conjuncturi, s. f. Totalitatea factorilor de ordin obiectiv și subiectiv, de condiții și de împrejurări care exercită o influență asupra evoluției unui fenomen sau asupra unei situații la un moment dat, într-un anumit sector de activitate; concurs de împrejurări. ♦ Totalitatea trăsăturilor care caracterizează un anumit moment al dezvoltării economice. – Din fr. conjoncture.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
CONJUNCTÚRĂ s.f. Totalitatea condițiilor, a împrejurărilor care influențează asupra unui fenomen sau asupra unei situații; ocazie, situație, stare de lucruri într-un moment dat; concurs de împrejurări. [Cf. fr. conjoncture].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
CONJUNCTÚRĂ s. f. totalitatea condițiilor, a împrejurărilor care influențează un fenomen sau o situație; ocazie, situație, stare de lucruri într-un moment dat; concurs de împrejurări. (după fr. conjoncture)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
CONJUNCTÚRĂ s. 1. v. situație. 2. v. vremuri.
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
conjunctúră (concurs de împrejurări) s. f. (sil. -junc-), g.-d. art. conjunctúrii; pl. conjunctúri
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
conjunctúră f., pl. ĭ (fr. conjoncture, it. congiuntura, d. lat. cum, cu, și junctura, legătură). Concurs (legătură, întîlnire) de împrejurărĭ, ocurență. Ocaziune.
Sursa: Dicționaru limbii românești | Permalink
CONJUNCTÚRĂ ~i f. Concurs de împrejurări în care se produce un fenomen; condiție; circumstanță; context. [G.-D. con-juncturii] /<fr. conjoncture
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)