Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
CUPRESACÉE, cupresacee, s. f. (La pl.) Familie de plante rășinoase, cu frunze persistente, aciculare sau în formă de solzi și cu flori unisexuate mici; (și la sg.) plantă (arbore sau arbust) care face parte din această familie. – Din fr. cupressacées.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
CUPRESACÉE s.f.pl. Familie de arbori sau arbuști rășinoși, cu frunze persistente, având ca tip chiparosul; cupresinee; (la sg.) arbore din această familie. [Pron. -ce-e, sg. invar. / < fr. cupressacées, cf. lat. cupressus – chiparos].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
CUPRESACÉE s. f. pl. familie de arbori sau arbuști rășinoși, cu frunze persistente: chiparosul. (< fr. cupressacées)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
cupresacée s. f., pl. (sil. -pre-) cupresacée
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
CUPRESACÉE ~ f. pl. 1) Familie de plante rășinoase (arbori și arbuști) cu frunze persistente și cu flori unisexuate mici (reprezentanți: chiparosul, ienupărul etc.). 2) Plantă din această familie. /<fr. cupressacées
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
CUPRESACÉE (‹ fr.; {s} lat. cupressus „chiparos”) s. f. Pl. Familie de plante rășinoase (arbori și arbuști), cu frunze persistente, aciculare sau în formă de solzi și flori unisexuate mici. Cuprinde plante decorative (ex. chiparosul) și unele plante importante pentru industria lemnului și industria farmaceutică (ex. arborele-vieții, ienupărul).
Sursa: Dicționar enciclopedic | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)