Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
CURSÓR, cursoare, s. n. Dispozitiv mic (de metal) care alunecă de-a lungul unei rigle sau al unei tije gradate sau care se învârtește în jurul unei piese circulare gradate, permițând citirea gradațiilor. – Din fr. curseur, lat. cursor.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
CURSÓR s.n. Piesă mobilă care alunecă de-a lungul unei rigle, unei tije gradate etc., permițând citirea gradațiilor. [Cf. fr. curseur].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
CURSÓR s. n. 1. piesă mobilă care alunecă pe o tijă, pe o riglă gradată etc. 2. (inform.) linie de subliniere clipitoare, afișată pe prima poziție liberă de un calculator. (< fr. curseur, lat. cursor)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
CURSÓR s. (TEHN.) glisor.
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
cursór s. n., pl. cursoáre
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
CURSÓR ~oáre n. tehn. Mică piesă mobilă care alunecă pe o riglă sau pe o tijă gradată, indicând gradațiile. /<fr. curseur, lat. cursor
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
CURSÓR (‹ fr., lat.) s. n. 1. Piesă mică, mobilă, care se deplasează pe o riglă, pe o tijă etc., prevăzută cu gradații, folosită la citirea acestora (c. riglei de calcul). 2. (INFORM.) Caracter special, utilizat pentru localizarea elementelor unei imagini pe ecranul unui display. În cazul terminalelor cu afișare pe tub catodic, c. poate fi reprezentat printr-o linie plasată deasupra sau sub poziția unui caracter și poate fi deplasat pe ecran prin execuția unui program de afișare sau la comanda utilizatorului.
Sursa: Dicționar enciclopedic | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)