Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el.
Schimbă navigarea la un click.
Declinări/Conjugări
DESENSIBILIZÁT, -Ă, desensibilizați, -te, adj. Lipsit de sensibilitate. – V. desensibiliza.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
DESENSIBILIZÁ, desensibilizez, vb. I. Tranz. 1. A preveni sau a înlătura sensibilitatea unei persoane față de anumite medicamente, vaccinuri, seruri etc. 2. A micșora sensibilitatea unei emulsii fotografice. – Din fr. désensibiliser.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
A SE DESENSIBILIZÁ mă ~éz intranz. 1) (despre persoane) A pierde sensibilitatea față de anumite medicamente, vaccinuri sau seruri. 2) (despre emulsii fotografice) A-și reduce sensibilitatea la acțiunea luminii. /<fr. désensibilliser
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
DESENSIBILIZÁ vb. I. tr. 1. A reduce sau a înlătura sensibilitatea organismului față de un agent sensibilizant. ♦ A introduce în organism seruri imune pentru evitarea tulburărilor de tip anafilactic. 2. (Fot.) A micșora sensibilitatea unei emulsii fotografice. [Cf. fr. désensibiliser].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
DESENSIBILIZÁ vb. tr. 1. a reduce sau a înlătura sensibilitatea organismului față de un agent sensibilizant. ◊ a introduce în organism săruri imune pentru evitarea tulburărilor de tip anafilactic. 2. a micșora sensibilitatea unei emulsii fotografice prin tratarea ei, înainte de developare, cu un desensibilizator. (< fr. désensibiliser)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
A desensibiliza ≠ a sensibiliza
Sursa: Dicționar de antonime | Permalink
desensibilizá vb., ind. prez. 1 sg. desensibilizéz, 3 sg. și pl. desensibilizeáză
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink