Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări/Conjugări
Definiţii: developa (verb tranzitiv) , developat (adjectiv)   
DEVELOPÁT, -Ă, developați, -te, adj. (Despre filme, plăci sau hârtie fotografică) Tratat cu un reactiv chimic, după expunere, pentru a face să apară imaginea. – V. developa.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
DEVELOPÁ, developez, vb. I. Tranz. A trata cu un reactiv chimic un film, o placă sau hârtie fotografică care au fost expuse, pentru a face să apară imaginea. ♦ A face să apară (prin diverse procedee) semnele scrise cu cerneală simpatică. – Din fr. développer.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
A DEVELOPÁ ~éz tranz. 1) (pelicule, plăci, hârtii fotografice) A trata cu un reactiv chimic special pentru a obține imaginea; a revela. 2) (scrisori cifrate) A trata cu o soluție specială pentru a putea citi. /<fr. développer
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
DEVELOPÁ vb. I. tr. A trata un clișeu, o hârtie fotosensibilă etc. cu diferite substanțe chimice, pentru a face să apară imaginea latentă pe ele. ♦ A face să apară prin procedee speciale semnele scrise cu cerneală simpatică. [< fr. développer].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
DEVELOPÁ vb. tr. a trata cu un reactiv chimic un material fotosensibil impresionat, pentru a face să apară clar imaginea formată la expunere. ◊ a face vizibile, prin procedee speciale, semnele scrise cu cerneală simpatică. (< fr. développer)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
developá vb., ind. prez. 1 sg. developéz, 3 sg. și pl. developeáză
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX.RO
Sursa: www.dexonline.ro - Informații despre licență - Dex Online - Dicționar explicativ al limbii române