Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
ECARISÁJ s. n. 1. Operație de tratare și de prelucrare a cadavrelor de animale și a resturilor de la abatoare în vederea transformării lor în produse furajere sau industriale (făină de oase, de sânge, clei etc.) ♦ Întreprindere care execută această operație. ♦ Operație de strângere a cadavrelor de animale. 2. Acțiune de stârpire a câinilor vagabonzi. – Din. fr. équarrissage.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
ECARISÁJ s.n. Acțiunea de strângere a cadavrelor de animale; (spec.) acțiunea de stârpire a câinilor vagabonzi. ♦ Prelucrarea cadavrelor de animale și a deșeurilor de la abatoare. [< fr. équarrissage].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
ECARISÁJ s. n. 1. strângere a cadavrelor de animale; stârpire a câinilor vagabonzi. 2. operație de tratare și de prelucrare a cadavrelor de animale și a deșeurilor de la abatoare. ◊ întreprindere care execută această operație. (< fr. équarrissage)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
ecarisáj s. n., pl. ecarisáje
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
ECARISÁJ ~e n. 1) Strângerea și prelucrarea cadavrelor de animale și a resturilor de la abatoare în scopul transformării lor în produse industriale sau furajere. 2) Stârpire a câinilor vagabonzi. /<fr. équarrissage
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)