Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
ECHIPAMÉNT, echipamente, s. n. 1. Totalitatea obiectelor de îmbrăcăminte, de încălțăminte și de accesorii cu care este dotat un militar, un sportiv, un excursionist, un scafandru etc. pentru a (se) echipa. 2. Ansamblu de piese, de dispozitive și de mecanisme, împreună cu elementele de legătură, aparținând unei instalații, unei mașini etc. și îndeplinind o anumită funcție în cadrul acestor sisteme tehnice. ◊ Echipament de bord = ansamblu de aparate, mecanisme și instalații care servește pentru controlul zborului și funcționării motorului unui avion, precum și pentru asigurarea condițiilor de confort în interiorul acestuia. Echipament de campanie = echipament pe care îl poartă soldații pe front sau la instrucție. – Din fr. équipement.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
ECHIPAMÉNT s.n. 1. Totalitatea obiectelor cu care se echipează cineva. ◊ Echipament de campanie = echipament pe care îl poartă soldații în război sau la instrucție. 2. Totalitatea pieselor și a dispozitivelor unei mașini, ale unei instalații etc. care îi asigură buna funcționare. [Pl. -te, -turi. / < fr. équipement].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
ECHIPAMÉNT s. n. 1. totalitatea obiectelor cu care se echipează cineva. ♦ ~ de campanie = echipament pe care îl poartă soldații în război sau la instrucție. 2. ansamblu de piese și dispozitive ale unei mașini, instalații etc. care îi asigură buna funcționare. (< fr. équipement)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
ECHIPAMÉNT s. (MIL.) efecte (pl.). (~ al unui ostaș.)
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
echipamént s. n., pl. echipaménte
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
ECHIPAMÉNT ~e n. 1) Totalitate a obiectelor de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii, care servesc pentru a dota o persoană (militari, excursioniști, sportivi etc.). 2) Totalitate a dispozitivelor și a mecanismelor care asigură funcționarea unei mașini sau instalații. /<fr. équipement
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)