Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
Definiţii:   
EXHAUSTÓR, exhaustoare, s. n. 1. Ventilator folosit la evacuarea forțată a gazelor, a suspensiilor de particule solide din aer etc. dintr-o încăpere, dintr-o nișă, dintr-o exploatare minieră subterană etc. 2. Dispozitiv pentru alimentarea cu carburant a carburatorului. [Acc. și: exhaústor.Pr.: -ha-us-] – Din fr. exhausteur.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
EXHAUSTÓR s.n. 1. Ventilator centrifugal folosit la absorbirea aerului sau a altor gaze din încăperi închise. 2. Dispozitiv pentru alimentarea cu carburant a carburatorului. [Pl. -oare, (s.m.) -ori. / < fr. exhausteur, cf. lat. exhaustorius].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
EXHAUSTÓR s. n. 1. ventilator centrifugal pentru aspirarea și evacuarea aerului sau a altor gaze din încăperi închise. 2. aparat pentru a ridica un lichid dintr-un rezervor plasat mai jos. ◊ dispozitiv pentru alimentarea cu carburant a carburatorului. (< fr. exhausteur)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
exhaustór s. n. (sil. -ha-us-), pl. exhaustoáre
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
EXHAUSTÓR ~oáre n. 1) Ventilator folosit pentru evacuarea aerului impurificat sau a gazelor din încăperi închise. 2) Dispozitiv pentru alimentarea carburatorului cu carburant. /<fr. exhausteur
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)