Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
EXTENSÓR, -OÁRE, extensori, -oare, adj., s. n. 1. Adj. Care are rolul de a întinde. ◊ (Anat.) Mușchi extensor (și substantivat, m.) = mușchi de suprafață care ajută la întinderea diferitelor părți ale corpului, în special a membrelor. 2. S. n. Aparat pentru dezvoltarea mușchilor, format dintr-unul sau din mai multe arcuri de oțel sau din benzi de cauciuc cu capetele prinse în două mânere, care trebuie întinse cu mâinile. – Din fr. extenseur.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
EXTENSÓR adj.m. Mușchi extensor = mușchi care ajută la întinderea unor părți sau organe ale corpului. // s.n. Aparat pentru gimnastica mușchilor, constând dintr-un arc de oțel sau din două resorturi care trebuie întinse cu mâinile. [Cf. fr. extenseur].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
EXTENSÓR, -OÁRE I. adj. care are rolul de a întinde. II. adj., s. m. (mușchi) care ajută la întinderea unor părți sau organe ale corpului. III. s. n. aparat pentru gimnastica mușchilor, constând dintr-un arc de oțel sau din două resorturi care trebuie întinse cu mâinile. (< fr. extenseur)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
extensór adj. m., pl. extensóri; f. sg. și pl. extensoáre
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
extensór s. n., pl. extensoáre
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
EXTENSÓR1 ~oáre (~óri, ~oáre) și substantival (despre mușchi) Care contribuie la întinderea unor părți ale corpului, în special a membrelor. /<fr. extenseur
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
EXTENSÓR2 ~oáre n. Aparat sportiv folosit la antrenarea mușchilor (în special cei ai brațelor), constând din arcuri, resorturi sau benzi de cauciuc. /<fr. extenseur
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)