Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
FIGURÁNT, -Ă, figuranți, -te s. m. și f. 1. Persoană care participă la desfășurarea acțiunii unei piese de teatru, a unei opere sau a unui film numai prin prezența fizică sau prin gesturi, atitudini etc., fără să rostească nici o replică. ♦ Persoană care este prezentată la desfășurarea unui eveniment, la o întâmplare etc., fără a participa efectiv la ea. – Din fr. figurant.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
FIGURÁNT, -Ă s.m. și f. 1. Artist care participă într-o piesă de teatru, într-un film etc. numai prin prezența sa, fără a avea un rol de recitat; (p. ext.) personaj secundar într-o operă literară. 2. Persoană prezentă la desfășurarea unui eveniment, la o întâlnire etc., fără a lua parte efectivă la ea. [Cf. fr. figurant, it. figurante].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
FIGURÁNT, -Ă s. m. 1. artist într-o piesă de teatru, într-un film etc. numai prin prezența sa. 2. persoană prezentă la desfășurarea unui eveniment, la o întâlnire etc., fără a lua efectiv parte la ea. (< fr. figurant)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
FIGURÁNT s. (înv.) compars, statist. (~ la teatru.)
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
figuránt s. m., pl. figuránți
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
FIGURÁNT ~tă (~ți, ~te) m. și f. 1) Balerin care execută figuri de dans secundare. 2) Personaj de teatru sau de cinema care interpretează un rol secundar și, de regulă, mut. 3) Persoană care figurează numai de formă în desfășurarea unui eveniment. /<fr. figurant
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)