Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
FOILETÓN, foiletoane, s. n. Articol (de literatură, de știință, de artă) sau fragment de roman inserat în partea de jos a paginilor unui ziar, unei reviste, etc.; spațiu rezervat în partea de jos a unui ziar pentru o rubrică ce apare cu regularitate cu acest gen de articole. ◊ Roman-foileton = roman care se publică pe fragmente într-o serie de numere consecutive ale unui periodic. ♦ Articol de ziar cu caracter satiric care tratează teme de actualitate. [Pr.: fo-i-] – Din fr. feuilleton (după foaie).
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
FOILETÓN s.n. Articol de ziar care tratează teme de actualitate și care se publică într-un spațiu anume rezervat. ♦ Fragment dintr-un roman publicat într-un ziar. ◊ Roman-foileton = roman publicat pe fragmente în reviste sau în ziare. ♦ Parte a unui ziar unde se publică astfel de articole sau fragmente de roman. [Pron. fo-i-, var. foieton s.n. / < fr. feuilleton].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
FOILETÓN s. n. articol de ziar care tratează teme de actualitate și care se publică într-un spațiu anume rezervat. ◊ fragment dintr-un roman de aventuri publicat într-un ziar sau într-o revistă. ◊ parte a unui ziar unde se publică astfel de articole sau fragmente de roman. (< fr. feuilleton)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
foiletón s. n. (sil. fo-i-), pl. foiletoáne
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
FOILETÓN ~oáne n. 1) Spațiu în partea de jos a unei pagini de ziar rezervat pentru o rubrică permanentă. 2) Articol științific (de literatură sau de critică) care apare regulat în partea de jos a unui ziar. 3) Articol publicistic pe o temă de actualitate, publicat într-un ziar sau într-o revistă. ◊ Roman-~ proză ce se publică pe fragmente în mai multe numere consecutive de ziar sau de reviste. [Sil. fo-i-] /<fr. feuilleton
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)