Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
FRIGORIFÉR, -Ă, frigoriferi, -e, adj. (Despre un sistem fizico-chimic sau tehnic) Care transferă frigul. ◊ Lanț frigorifer = serie de instalații frigorifice prin care se asigură conservarea și transportul la rece al alimentelor. Agent frigorifer = agent frigorific care transferă frig la un mediu ce trebuie răcit de la un mediu care se află la o temperatură mai joasă. ♦ (Substantivat; impr.) Clădire sau încăpere prevăzută cu instalații de răcire sub temperatura mediului înconjurător și folosită pentru conservarera unor cantități mari de alimente, medicamente etc.; instalație frigorifică. – Din fr. frigorifére.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
FRIGORIFÉR adj.n. (Despre un sistem tehnic) Care produce și menține frigul. // s.n. Construcție cu instalații pentru producerea frigului artificial. [< fr. frigorifère, cf. lat. frigus – frig, ferre – a purta].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
FRIGORIFÉR I. adj. (despre un sistem fizico-chimic sau tehnic) care transferă frigul. II. s. n. instalație frigorifică. ◊ navă echipată cu o asemenea instalație. (< fr. frigorifère)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
frigorifér adj. m., pl. frigoriféri; f. sg. frigoriféră, pl. frigorifére
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
frigorifér s. n., pl. frigorifére
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
FRIGORIFÉR1 ~e n. Încăpere unde se menține frigul artificial și care servește la păstrarea în cantități mari a produselor ușor alterabile; instalație frigorifică. /<fr. frigorifere
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
FRIGORIFÉR2 (~i, ~e) (despre sisteme fizico-chimice, tehnice sau despre agenți fizici) Care produce și menține frigul artificial; prevăzut pentru producerea și menținerea frigului artificial. /<fr. frigorifere
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)