Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
GARÁJ, garaje, s. n. 1. Clădire sau încăpere (special amenajată) pentru adăpostirea (și întreținerea ori repararea) autovehiculelor. 2. (în sintagma) Linie de garaj = linie ferată pe care sunt dirijate vagoanele când trebuie să staționeze mai multă vreme într-o gară sau care face legătura între locul de încărcare și descărcare a vagoanelor și liniile pe care circulă efectiv trenurile. – Din fr. garage.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
GARÁJ s.n. 1. Loc de adăpostire pentru autovehicule. 2. Linie de garaj = linie de legătură între un depozit de încărcare și de descărcare a vagoanelor și liniile pe care circulă trenurile. [< fr. garage].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
GARÁJ s. n. 1. loc de adăpostire (și deservire tehnică) pentru autovehicule. 2. linie de ~ = linie de legătură între un depozit de încărcare-descărcare a vagoanelor și liniile pe care circulă trenurile. (< fr. garage)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
garáj s. n., pl. garáje
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
GARÁJ ~e n. 1) Loc acoperit destinat adăpostirii (și întreținerii) autovehiculelor. 2): Linie de ~ linie de cale ferată detașată de liniile principale printr-un macaz, pe care sunt manevrate vagoanele. /<fr. garage
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
GARÁJ (< fr.) s. n. Incintă total sau parțial acoperită, special amenajată pentru adăpostirea și, eventual, pentru întreținerea și repararea autovehiculelor.
Sursa: Dicționar enciclopedic | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)