GLUTÉN s. n. Substanță proteică densă, vâscoasă, moale și elastică, prezentă în boabele și în făina cerealelor. – Din fr., lat. gluten.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
GLUTÉN n. Substanță proteică vâscoasă, de culoare cenușie, conținută în boabele cerealelor (mai ales în boabele de grâu). /<fr. gluten, lat. gluten, ~inis
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
GLUTÉN s.n. Amestec de proteine, obținut din făina cerealelor după îndepărtarea amidonului. [< fr. gluten].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
GLUTÉN s. n. substanță proteică vâscoasă, moale și elastică, obținută din făina cerealelor după îndepărtarea amidonului. (< fr., lat. gluten)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
glutén s. n.
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink