Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
HIDROGRAFÍE s. f. 1. Ramură a hidrologiei care se ocupă cu studiul apelor de suprafață dintr-o regiune. ♦ Totalitatea apelor curgătoare și stătătoare ale unei regiuni. 2. Știință care se ocupă cu elaborarea hărților marine. ♦ Totalitatea hărților care reprezintă o mare sau un ocean. – Din fr. hydrographie.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
HIDROGRAFÍE f. 1) Ramură a hidrologiei care se ocupă cu studiul descrierii și reprezentării pe hartă a apelor de pe anumite teritorii. 2) Totalitate a apelor de pe un anumit teritoriu. 3) Totalitate a hărților ce reprezintă o mare sau un ocean. [G.-D. hidrografiei] /<fr. hydrographie
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
HIDROGRAFÍE s.f. 1. Ramură a hidrologiei care studiază apele anumitor teritorii. ♦ Totalitatea apelor unei regiuni. 2. Știință care se ocupă cu ridicarea hărților marine. ♦ Totalitatea hărților care reprezintă o mare sau un ocean. [Gen. -iei. / < fr. hydrographie, cf. gr. hydor – apă, graphein – a scrie].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
HIDROGRAFÍE s. f. 1. ramură a hidrologiei care studiază hidrosfera sau o parte a ei. 2. totalitatea apelor unei regiuni. 3. topografie marină. ◊ totalitatea hărților care reprezintă o mare sau un ocean. (< fr. hydrographie)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
hidrografíe s. f. (sil. -dro-gra-), art. hidrografía, g.-d. hidrografíi, art. hidrografíei
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)