Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
HIDROMÉTRU, hidrometre, s. n. 1. Aparat pentru măsurarea densității și a vitezei de curgere a lichidelor. 2. Manometru metalic cu scara gradată în unități de coloană de apă, cu care se măsoară nivelul unui curs de apă. – Din fr. hydromètre.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
HIDROMÉTRU ~e n. 1) Aparat pentru determinarea densității și a vitezei de curgere a lichidelor. 2) Aparat pentru măsurarea variațiilor de nivel ale unui curs de apă (fluviu, râu); fluviometru. 3) Miră pentru măsurarea nivelului unei ape. /<fr. hydrometre
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
HIDROMÉTRU s.n. 1. Nume generic pentru instrumentele de măsură a densității lichidelor. 2. Manometru metalic cu scara gradată în unități de coloană de apă. ♦ Miră cu ajutorul căreia se măsoară nivelul unui curs de apă. [< fr. hydromètre, cf. gr. hydor – apă, metron – măsură].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
HIDROMÉTRU s. n. 1. aparat de măsură a densității și a vitezei de curgere a lichidelor. 2. manometru metalic cu scara gradată în unități de coloană de apă. 3. miră cu ajutorul căreia se măsoară nivelul unui curs de apă. (< fr. hydromètre)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
hidrométru s. n. (sil. -dro-, -tru), art. hidrométrul; pl. hidrométre
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)