Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
HIMENOPTÉR, himenoptere, s. n. (La pl.) Ordin care cuprinde insecte cu două perechi de aripi membranoase, cu metamorfoză completă, femelele având la vârful abdomenului un ac cu venin, și care trăiesc adesea organizate în colonii; (și la sg.) insectă care face parte din acest ordin. – Din fr. hyménoptères.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
HIMENOPTÉR n. 1) la. pl. Ordin de insecte cu două perechi de aripi membranoase transparente (femela purtând în extremitatea posterioară a corpului un ac veninos) care trăiesc, de obicei, în colonii (reprezentanți: albina, viespea etc.). 2) Insectă din acest ordin. [Sil. -no-pter] /<fr. hyménoptere
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
himenoptér s. n. (sil. mf. -pte-), pl. himenoptére
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
HIMENOPTÉRE s.n.pl. Ordin de insecte cu metamorfoza completă, cu două perechi de aripi, femeia având un organ în formă de ac, cu venin; (la sg.) insectă din acest ordin. [< fr. hyménoptères, cf. gr. hymen – membrană, pteron – aripă].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
HIMENOPTÉRE s. n. pl. ordin de insecte cu metamorfoza completă, cu două perechi de aripi membranoase, transparente și foarte fine, femela având un organ în formă de ac, cu venin. (< fr. hyménoptères)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)