Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări/Conjugări
INJECTÁ, injectez, vb. I. 1. Tranz. A introduce, cu ajutorul seringii, un medicament lichid într-un organism. ♦ A introduce, sub presiune, în masa unui material sau într-un spațiu închis, un fluid sau o suspensie de corp pulverulent. 2. Refl. (Despre ochi) A se colora ușor în roșu; a se înroși, a se congestiona. – Din fr. injecter, lat. injectare.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
INJECTÁ vb. I. 1. tr. A introduce un lichid cu seringa într-un corp, într-o rană etc. ♦ A introduce ceva prin presiune într-un corp. 2. refl. (Despre ochi) A se înroși, a se congestiona. [< fr. injecter, cf. lat. in – în, iactum < iacere – a arunca].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
INJECTÁ vb. I. tr. 1. a introduce un medicament lichid cu seringa într-un corp, într-o rană. 2. a introduce prin jet, sub presiune, un fluid. II. refl. (despre ochi) a se înroși, a se congestiona. (< fr. /s'/injecter, lat. iniectare)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
INJECTÁ vb. (MED.) a se congestiona, a se înroși. (Ochii i s-au ~.)
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
injectá vb., ind. prez. 1 sg. injectéz, 3 sg. și pl. injecteáză
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
A INJECTÁ ~éz tranz. 1) (medicamente, preparate, fluide) A introduce (cu seringa) în organism; a inocula. 2) A face să pătrundă sub presiune în masa unui corp sau într-un spațiu închis. /<fr. injecter, lat. injectare
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
A SE INJECTÁ pers. 3 se ~eáză intranz. (despre ochi) A se înroși ușor (din cauza unui aflux de sânge); a se congestiona. /<fr. injecter, lat. injectare
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)