Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
INJECTÓR, injectoare, s. n. 1. Aparat care servește la injectarea combustibilului lichid sau pulverulent în camera de ardere a unui motor cu ardere internă sau care, la instalațiile cu focar, servește la amestecarea combustibilului cu aerul carburant și la suflarea acestui amestec în focar. 2. Aparat care servește la alimentarea cu apă a cazanelor de abur în care apa este antrenată de un curent de abur sub presiune; dispozitiv folosit la unele turbine hidraulice. – Din fr. injecteur.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
INJECTÓR s.n. Dispozitiv pentru pomparea sub presiune a apei în cazanul unei mașini cu vapori sau pentru introducerea și pulverizarea combustibilului în camera de ardere a unui motor etc. [< fr. injecteur].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
INJECTÓR, -OÁRE I. adj. care servește pentru injectare. II. s. n. 1. dispozitiv cu ajutorul căruia se introduce forțat fluidul într-o mașină, într-un mecanism; pompă de injecție. 2. aparat pentru alimentarea cu apă a cazanului unei mașini cu aburi. (< fr. injecteur)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
injectór s. n., pl. injectoáre
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
INJECTÓR ~oáre n. Dispozitiv folosit pentru injectarea carburanților într-un motor sau pentru asigurarea cu apă a cazanelor cu aburi. /<fr. injecteur
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)