Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
JALÓN, jaloane, s. n. 1. Bară lungă de lemn sau de metal, care servește la marcarea și la semnalizarea punctelor de pe teren în diverse lucrări topografice. 2. Fig. Element care marchează un punct sau o etapă în desfășurarea unei activități. – Din fr. jalon.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
JALÓN s.n. Țăruș înalt, vopsit în inele roșii și albe, care servește la marcarea unui aliniament de teren. ♦ (Fig.) Ceea ce servește pentru a marca un punct sau o etapă în desfășurarea unei activități. [Pl. -oane. / < fr. jalon].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
JALÓN s. n. 1. țăruș înalt, vopsit în inele roșii și albe, servind la marcarea unui aliniament de teren. 2. (fig.) ceea ce servește pentru a marca un punct, o etapă în desfășurarea unei activități. (< fr. jalon)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
JALÓN s. v. indicator.
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
jalón s. n., pl. jaloáne
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
JALÓN ~oáne n. 1) Tijă lungă (de lemn sau de metal) cu dungi albe și roșii, folosită în lucrările de topografie pentru marcarea unei linii, a unor puncte sau a unei direcții pe teren. 2) fig. Element care marchează un moment semnificativ sau crucial în desfășurarea unei acțiuni, unui proces etc. /<fr. jalon
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)