Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
JELÉU, jeleuri s. n. 1. Peltea. 2. Preparat de cofetărie sub formă de gel, obținut din jeleu (1) amestecat cu sucuri de fructe și acoperit cu un strat de zahăr tos. – Din fr. gelée.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
JELÉU s.n. Preparat culinar cu aspect gelatinos, obținut din suc de fructe fiert cu zahăr. [Pl. -uri. / < fr. gelée].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
JELÉU s. n. preparat culinar dulce, cu aspect gelatinos, obținut din suc de fructe fiert cu zahăr. (< fr. jelée)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
jeléu s. n., art. jeléul; pl. jeléuri
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
JELÉU ~ri n. Produs de cofetărie gelatinos, preparat din suc de fructe cu (mult) zahăr; peltea. /<fr. gelée
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
JELEU, jeleuri, s.n. 1. Suc de fructe cu adaos de zahăr, fiert până capătă aspect de gel; industrial, se obține prin adăugarea unui gelifiant; sin. peltea. 2. Sirop sau piure de fructe, simplu sau aromatizat cu vin sau lichior, amestecat cu gelatină sau alt gelifiant, mulat în forme și lăsat să se închege la rece, apoi răsturnat și servit ca desert; fr. gelée, germ. Gelee. 3. Produs zaharos cu aspect de bomboană, confecționat din jeleu (1), variat colorat, pudrat cu zahăr.
Sursa: Dicționar gastronomic explicativ | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)