Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
JETÓN, jetoane, s. n. 1. Fisă. 2. Sumă plătită membrilor unui consiliu de administrație al unei întreprinderi pentru fiecare ședință la care iau parte. – Din fr. jeton.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
JETÓN s.n. Fisă. ♦ Piesă cu care se marchează prezența la un consiliu de administrație al unei societăți și pe baza căreia se încasează o sumă ca remunerație; (p. ext.) suma încasată. [< fr. jeton].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
JETÓN s. n. 1. fisă. ♦ ~ de prezență = a) fisă cu care se marchează prezența la un consiliu de administrație al unei societăți și pe baza căreia se încasează o sumă ca remunerație; (p. ext.) suma încasată; b) fisă, placă de metal care se așază la tabloul de pontaj de la poarta întreprinderii. 2. piesă mică de carton, lemn sau plastic, pătrată, pe care sunt desenate imagini diferite, în jocurile didactice de cunoaștere a mediului înconjurător. (< fr. jeton)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
JETÓN s. fisă, (înv.) socotea. (~ la ruletă.)
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
jetón s. n., pl. jetoáne
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
JETÓN ~oáne n. 1) Piesă metalică sub formă de monedă, cu ajutorul căreia se declanșează un automat; fisă. ~ de telefon. 2) Piesă plată reprezentând o anumită valoare sau un număr de ordine. 3) Sumă încasată de membrii consiliului de administrație al unei societăți pentru participarea la ședințe. /<fr. jeton
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
cașét n., pl. e (fr. cachet, sigil, stampilă [!]). Micĭ cartoane stampilate care daŭ drept la un abonament și pe care le restituĭ zi cu zi cu cît abonamentu se apropie de sfîrșit. (Și jeton, și fișă, și marcă). Cápsulă de hîrtie care conține un medicament în praf.
Sursa: Dicționaru limbii românești | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)