Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
KILOMETRÁJ, kilometraje, s. n. Distanța în kilometri dintre un punct al unei căi de comunicație și un punct de plecare, măsurată în lungul acestei căi. ◊ Distanța în kilometri parcursă de un vehicul într-un anumit timp. ◊ Instrument de măsură montat la unele vehicule pentru a înregistra distanțele parcurse de vehicul sau viteza de deplasare. (sil. -traj) [Scris și: chilometraj] – Din fr. kilométrage.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
KILOMETRÁJ s.n. Distanța în kilometri dintre două puncte ale unui drum. ♦ Distanța în kilometri parcursă de un vehicul într-un anumit timp. ♦ Instrument care înregistrează distanța parcursă de un vehicul sau viteza lui de mers. [Cf. fr. kilométrage].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
KILOMETRÁJ s. n. 1. măsurarea în kilometri a unui itinerar. ◊ distanța, în kilometri, parcursă de un autovehicul. 2. aparat de bord care înregistrează distanța parcursă. (< fr. kilométrage)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
kilometráj s. n. (sil. -traj), pl. kilometráje
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
KILOMETRÁJ -e n. 1) Distanța în kilometri parcursă de un vehicul într-un anumit timp. 2) Instrument montat la unele vehicule care înregistrează distanța parcursă sau viteza lui de deplasare. 3) Măsurare în kilometri a unei distanțe parcurse. [Sil. -me-traj] /< fr. kilométrage
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)