Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
MANÉJ, manejuri, s. n. 1. Loc special unde se dresează sau se antrenează caii, unde se învață călăria etc. ◊ Arenă pe care evoluează (la circ) animalele dresate. 2. Exerciții care se fac cu caii pentru a-i dresa sau pentru a-i antrena. 3. Dispozitiv rudimentar pentru punerea în mișcare a unor mașini agricole cu ajutorul unui cal. – Din fr. manege.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
MANÉJ s.n. 1. Loc acoperit sau deschis care servește pentru antrenament la călărie și pentru dresajul cailor. ♦ Arenă unde sunt prezentate la circ numerele cu animale dresate. 2. Dispozitiv rudimentar cu ajutorul căruia un cal antrenează anumite mașini agricole. 3. (Fig.) Mijloace șirete, tertipuri, uneltiri. [< fr. manège, cf. it. maneggio].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
MANÉJ s. n. 1. loc acoperit sau deschis care servește pentru antrenament la călărie și pentru dresajul cailor. ◊ arenă unde sunt prezentate la circ numerele cu animale dresate. 2. dispozitiv rudimentar cu ajutorul căruia un cal antrenează anumite mașini agricole. 3. dresaj, antrenament al cailor. 4. (fig.) tertipuri, uneltire. (< fr. manège)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
manéj s. n., pl. manéjuri
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
MANÉJ ~uri n. 1) Loc special amenajat, folosit pentru dresarea cailor sau pentru antrenamente de călărie. 2) Arenă de circ, unde evoluează animalele dresate. 3) Ansamblu de exerciții folosite la dresarea sau antrenarea cailor. /<fr. manege
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX.RO
Sursa: www.dexonline.ro - Informații despre licență - Dex Online - Dicționar explicativ al limbii române