Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
MEDICÁL, -Ă, medicali, -e, adj. Care aparține medicului1 sau medicinei, privitor la medic1 sau la medicină; de medic1, de medicină. ◊ Concediu medical = concediu care se obține în caz de boală. Gimnastică medicală = sistem de exerciții de gimnastică menite să corecteze diferite defecte sau să reactiveze unele funcții fiziologice. – Din fr. médical.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
MEDICÁL, -Ă adj. Care ține de medicină; de medic. ◊ Concediu medical = concediu de boală; gimnastică medicală = sistem de exerciții metodice de gimnastică, având ca scop corectarea diferitelor defecte fizice sau reactivarea unor funcții fiziologice. [< fr. médical].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
MEDICÁL, -Ă adj. referitor la medic(ină). ♦ concediu ~ = concediu de boală; gimnastică ~ă = sistem de exerciții metodice de gimnastică având ca scop corectarea diferitelor defecte fizice sau fiziologice. (< fr. médical)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
MEDICÁL adj. (MED.) (înv.) doctoresc, doctoricesc, medic, medicesc, medicinal. (Tratament ~.)
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
medicál adj. m., pl. medicáli; f. sg. medicálă, pl. medicále
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
MEDICÁL ~ă (~i, ~e) Care ține de medicină; propriu medicinei. Ajutor ~. ◊ Asistență ~ă serviciu de tratare și îngrijire a bolnavilor. Concediu ~ concediu de boală. /<fr. médical
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)