Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
MELIFÉR, -Ă, meliferi, -e, adj., s. f., pl. I. Adj. (Despre plante) Care are flori cu mult nectar și polen, din care albinele produc mierea. II. S. f. pl. Grup de insecte himenoptere (cuprinzând albinele și viespile) care culeg nectarul și polenul din flori, producând apoi mierea sau ceara. – Din fr. mellifère.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
MELIFÉR, -Ă adj. (Despre plante) Care are flori cu nectar (folosit de albine pentru producerea mierii). // s.f.pl. Grup de insecte himenoptere, care cuprinde albinele, viespile etc. [Cf. fr. mellifère, lat. mellifer < mel – miere, ferre – a purta].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
MELIFÉR, -Ă I. adj. 1. (despre plante) cu flori din al căror nectar albinele prepară mierea. 2. (despre regiuni) bogat în plante melifere (1). II. s. f. pl. grup de insecte himenoptere: albinele, viespile etc. (< fr. mellifère/s/)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
melifér adj. m., pl. meliféri; f. sg. meliféră,pl. melifére
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
MELIFÉR ~ă (~i, ~e) (despre plante) Care are flori cu mult nectar și polen; cu flori care conțin nectar și polen. /<fr. mellifere
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
MELIFÉRĂ ~e f. 1) la pl. Grup de insecte care culeg nectarul și polenul de pe flori, producând miere și ceară (reprezentanți: albina, viespea). 2) Insectă din acest grup. /<fr. mellifere
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
melifére s. f. pl.
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX.RO
Sursa: www.dexonline.ro - Informații despre licență - Dex Online - Dicționar explicativ al limbii române