Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
METEOROLÓGIC, -Ă, meteorologici, -ce, adj. Care ține de meteorologie sau de meteori, privitor la meteorologie sau la meteori. [Pr.: -te-o-] – Din fr. météorologigue.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
METEOROLÓGIC, -Ă adj. Referitor la meteorologie. ◊ Buletin meteorologic = informație asupra situației atmosferice prezente și a desfășurării ei viitoare. [< fr. météorologique].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
METEOROLÓGIC, -Ă adj. referitor la meteorologie. ♦ buletin ~ = informație asupra condițiilor de stare a vremii prezente și a evoluției probabile a timpului. (< fr. météorologique)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
METEOROLÓGIC adj. meteo. (Buletin ~.)
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
meteorológic adj. (sil. -te-o-) → logic
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
METEOROLÓGIC ~că (~ci, ~ce) Care ține de meteorologie; propriu meteorologiei. Observații ~ce. Buletin ~. [Sil. -te-o-] /<fr. météorologique
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
ORGANIZAȚIA METEOROLOGICĂ MONDIALĂ (O.M.M.; în engl.: World Meteorological Organization – W.M.O.). Creată în 1873 ca organizație neguvernamentală; agenție specializată guvernamentală (din 1951) în cadrul sistemului O.N.U., cu sediul la Geneva (Elveția), creată în 1947 (își începe activitatea în 1951), în scopul stabilirii unei colaborări pe baze mondiale în domeniul operațiilor și serviciilor meteorologice, difuzării de informații meteorologice, încurajării cercetărilor științifice și aplicării meteorologiei în diverse domenii. O.M.M. are 185 membri (2002), printre care și România (din 1947).
Sursa: Dicționar enciclopedic | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)