Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
MICIURINÍSM s. n. Teorie biologică potrivit căreia există o unitate între organism și condițiile sale de existență și care privește transformarea speciilor ca rezultat al îmbinării acțiunii directe a condițiilor de existență și a selecției naturale. – Miciurin (n. pr.) + suf. -ism.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
MICIURINÍSM n. Teorie biologică care se referă la metodele de hibridare artificială, de educare dirijată și de selecție artificială a organismelor. /Miciurin n. pr. + suf. ~ism
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
MICIURINÍSM s.n. Teorie elaborată de I. V. Miciurin, care se referă la metoda de hibernare artificială, de educare dirijată și de selecție artificială, având în vedere că variațiile individuale au caracter adecvat ca urmare a unității organism-mediu, iar ereditatea nu este legată de un anumit substrat. [Pron. -ciu-. / < Miciurin – biolog sovietic + -ism].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
MICIURINÍSM s. n. teorie elaborată de I. V. Miciurin, care se referă la metodele de hibridare artificială, de educare dirijată și de selecție artificială a organismelor. (< Miciurin, n. pr. + -ism)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
miciurinísm s. n. (sil. -ciu-)
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)