Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
MILIMÉTRIC, -Ă, milimetrici, -ce, adj. 1. De mărimea unui milimetru; p. ext. foarte mic. ♦ (Adverbial) Cu mare exactitate. 2. (Despre scări ale unor instrumente) Gradat în milimetri. ◊ Hârtie milimetrică = hârtie liniată orizontal și vertical din milimetru în milimetru, întrebuințată în desenul tehnic sau pentru trasarea graficelor și a diagramelor. – Din fr. millimétrique.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
MILIMÉTRIC, -Ă adj. De mărimea unui milimetru; (p. ext.) foarte mic. ◊ Hârtie milimetrică = hârtie cu linii orizontale și verticale la distanță de un milimetru unele de altele. [Cf. fr. millimétrique].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
MILIMÉTRIC, -Ă adj. de mărimea unui milimetru; (p. ext.) foarte mic. ♦ hârtie ~ă = hârtie cu linii orizontale și verticale, la distanță de un milimetru unele de altele. ◊ (adv.) cu mare exactitate. (< fr. millimétrique)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
milimétric adj. → metric
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
MILIMÉTRIC1 ~că (~ci, ~ce) 1) (despre intervale) Care este egal cu un milimetru; de un milimetru. Interval ~. 2) Care este gradat în milimetri. Scară ~că. ◊ Hârtie ~că hârtie divizată în pătrățele de un milimetru pătrat, utilizată în desenul tehnic și la trasarea graficelor și a diagramelor. 3) fig. Care are proporții foarte reduse; foarte mic; minuscul; microscopic; miniatural; pitic. /<fr. millimétrique
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
MILIMÉTRIC2 adv. Cu exactitate foarte mare. /<fr. millimétrique
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)