Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
MINISTERIÁL, -Ă, ministeriali, -e, adj. Care aparține unui ministru sau unui minister, privitor la un ministru sau la un minister, emis de un ministru sau de un minister; de ministru sau de minister. ◊ Bancă ministerială = locul pe care îl ocupă reprezentanții guvernului în incinta unui parlament. Coală (sau hârtie) ministerială (sau de format ministerial) = coală de hârtie de format obișnuit pentru cereri. Plic ministerial = plic de dimensiuni mari, în care pot încăpea acte fără să fie îndoite. [Pr.:-ri-al] – Din fr. ministériel.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
MINISTERIÁL, -Ă adj. Care ține de un ministru sau de un minister. ◊ Bancă ministerială = loc unde sunt grupați membrii guvernului la ședințele parlamentului; hârtie (sau coală) ministerială = hârtie (sau coală) de formatul obișnuit pentru cereri; plic ministerial = plic mare în care se păstrează acte fără a fi îndoite. // adv. După indicațiile oficiale. [Pron. -ri-al. / cf. fr. ministériel].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
MINISTERIÁL, -Ă adj. care ține de un ministru, de un minister. ♦ bancă ~ă = loc unde sunt grupați membrii guvernului la ședințele parlamentului; hârtie (sau coală) ~ă = hârtie (coală) de format obișnuit pentru cereri; plic ~ = plic mare, în care se păstrează acte fără a fi îndoite. (< fr. ministériel)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
MINISTERIÁL adj. (POL.) departamental. (Proble-me ~.)
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
ministeriál adj. m. (sil. -ri-al), pl. ministeriáli; f. sg. ministeriálă, pl. ministeriále
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
MINISTERIÁL ~ă (~i, ~e) 1) Care ține de miniștri; propriu miniștrilor. 2) Care ține de minister; propriu ministerului. Colegiu ~. Criză ~ă. [Sil. -ri-al] /<fr. ministériel
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)