Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
NEUTRALITÁTE s. f. Situație, atitudine a unui stat care nu se amestecă în conflictul dintre două sau mai multe state, care nu participă la pacte sau la alianțe militare și întreține relații pașnice cu fiecare stat beligerant în parte; p. ext. stare, atitudine neutră (1) a unei persoane sau a unui grup social. [Pr.: ne-u-] – Din fr. neutralité.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
NEUTRALITÁTE f. 1) Caracter neutru. 2) Politică de neamestec în conflictele dintre alte state. [Sil. ne-u-] /<fr. neutralité
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
NEUTRALITÁTE s.f. Faptul de a fi neutru; caracterul a ceea ce este neutru. ♦ Situație politică și juridică a unui stat care se abține de a se amesteca în conflictul dintre două sau mai multe state, nu participă la alianțe sau la pacte militare, la războaie între alte state, întreține relații pașnice cu toate statele, chiar dacă acestea se află în stare de război unele cu altele. ♦ (Chim.) Stare a unui compus neutru. [Cf. fr. neutralité].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
NEUTRALITÁTE s. f. faptul de a fi neutru; caracterul a ceea ce este neutru. ◊ poziție de neamestec a unui stat și de menținere a unor raporturi de pace cu țările angajate în conflicte armate. ◊ stare a unui compus neutru (4). (< fr. neutralité)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
NEUTRALITÁTE s. 1. (fig.) echidistanță. (Păstrează ~ față de partide.) 2. (POL.) neutralitate activă v. nealiniere.
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
neutralitáte s. f. (sil. -tra-), g.-d. art. neutralității
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)