Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
NEVRÁLGIC, -Ă, nevralgici, -ce, adj. Privitor la nevralgie, provocat de nevralgie. ◊ Expr. Punct sau centru nevralgic = a) parte a corpului în care este localizată o nevralgie; punct sensibil, dureros; b) parte dificilă, greu de rezolvat a unei situații, a unei discuții, a unei probleme; partea cea mai spinoasă (a unei probleme în discuție). – Din fr. névralgique.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
NEVRÁLGIC, -Ă adj. Referitor la nevralgie. ◊ Punct (sau centru) nevralgic = a) parte a corpului în care este localizată o nevralgie; punct sensibil, dureros; b) partea dificilă a unei chestiuni, a unei probleme în discuție. [< fr. névralgique].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
NEVRÁLGIC, -Ă adj. referitor la nevralgie. ♦ punct (sau centru) ~ = a) parte a corpului în care este localizată o nevralgie; punct sensibil dureros; b) partea dificilă a unei situații, a unei probleme în discuție. (< fr. névralgique)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
nevrálgic adj. m. (sil. mf. nevr-), pl. nevrálgici; f. sg. nevrálgică, pl. nevrálgice
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
NEVRÁLGIC ~că (~ci, ~ce) 1) Care ține de nevralgie; propriu nevralgiei. 2) Care este provocat de nevralgie. ◊ Punct ~ punctul cel mai sensibil; partea cea mai delicată și greu de rezolvat a unei probleme, a unei situații. /<fr. névralgique
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)