Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
OMLÉTĂ, omlete, s. f. Mâncare făcută din ouă bătute și prăjite în grăsime, uneori cu o umplutură de șuncă, brânză, spanac etc. – Din fr. omelette.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
OMLÉTĂ s.f. Mâncare făcută din ouă bătute și prăjite în grăsime. [< fr. omelette].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
OMLÉTĂ s. f. 1. mâncare din ouă bătute și prăjite în grăsime. 2. preparat dulce din ouă, făină, lapte și zahăr, care se umple cu dulceață, fructe etc. (< fr. omelette)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
OMLÉTĂ s. jumări (pl.), (reg.) papară, prajilă, (nordul Mold., Bucov. și nordul Transilv.) papă, (Transilv. și Ban.) păpăradă, ratotă, (Mold. și Bucov.) scrob, (înv., în Transilv.) sfungată. (~ de ouă.)
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
omlétă (omléte), s. f. – Mîncare de ouă bătute prăjite. Fr. omelette.
Sursa: Dicționarul etimologic român | Permalink
omlétă s. f., pl. omléte
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
OMLÉTĂ ~e f. Fel de mâncare pregătită din ouă bătute (cu lapte sau smântână) și prăjite în grăsime (uneori cu adaus de brânză, șuncă, verdețuri etc.). /<fr. omelette
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
OMLETĂ, omlete, s.f. Preparat culinar realizat din ouă desfăcute din coajă, bătute, apoi prăjite în tigaie fără a fi amestecate, având forma unei clătite pufoase; poate fi sărată sau dulce, plată (natur sau cu diferite ingrediente încorporate) sau rulată cu o umplutură la mijloc (o compoziție sărată, dulceață, fructe etc.), fiind servită ca preparat de mic dejun, ca antreu sau ca desert.
Sursa: Dicționar gastronomic explicativ | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)