Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
PATERNÓSTER s. n. 1. Ascensor cu mai multe cabine, antrenate printr-un sistem de lanțuri continue și cu funcționare neîntreruptă. 2. Elevator pentru ridicarea materialelor de construcție, compus din colivii prismatice fixate pe două lanțuri sau pe două benzi continue, montate vertical și antrenate manual sau mecanic prin intermediul a două tobe. – Din fr. pater-noster, germ. Paternoster.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
PATERNÓSTER n. 1) Ascensor cu mai multe cabine, care funcționează neîntrerupt. 2) Elevator pentru ridicarea materialelor de construcție. /<fr. pater-noster, germ. Paternoster
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
PATERNÓSTER s.n. 1. Ascensor cu mai multe cabine de funcționare continuă. ♦ Elevator pentru materiale de construcție cu cupe fixate pe două benzi fără sfârșit. 2. Ornament arhitectonic dintr-un șir de proeminențe ovale sau rotunde. [< lat. pater noster, germ. Paternoster].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
PATERNÓSTER s. n. 1. ascensor de persoane cu mai multe cabine succesive, fără uși, cu funcționare continuă. ◊ elevator pentru materiale de construcție cu cupe fixate pe două benzi fără sfârșit. 2. ornament arhitectonic dintr-un șir de proeminențe ovale sau rotunde. (< fr. pater-noster, germ. Paternoster)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
paternóster s. n.
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)