PATISÓN s.n. Legumă, puțin cunoscută în România, din aceeași familie cu dovleacul, având mărimea unui măr și forma unei farfurii răsturnate, cu marginile dințate. [< fr. pâtisson].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
PATISÓN s. n. legumă, puțin cunoscută la noi, din aceeași familie cu dovleacul, de mărimea unui măr și forma unei farfurii răsturnate, cu marginile dințate. (< fr. pâtisson)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
patisón s. n.
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
PATISÓN [s.n. patisoane, s.m. patisoni]. Dovlecel rotund și plat (Cucurbita pepo), asemănător cu o farfurie cu marginile mai mult sau mai puțin vălurite, de culoare alb-gri, cu pulpa deosebit de delicată; se consumă fiert, umplut sau copt. – Fr. pâtisson; germ. Ufo (= farfurie zburătoare).
Sursa: Dicționar gastronomic explicativ | Permalink