Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
PETROCHIMÍE s. f. 1. Ramură a industriei chimice care prelucrează țițeiul cu derivatele lui, gazele de sondă și de rafinărie, gazul metan, în scopul transformării lor în produse chimice (semifabricate sau finite) cu valoare mult mai ridicată. 2. Ramură a petrografiei care se ocupă cu studiul chimic complex al rocilor și cu clasificarea lor chimică. – Din fr. pétrochimie.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
PETROCHIMÍE f. 1) Ramură a chimiei care se ocupă cu studiul petrolului. 2) Ramură a industriei care se ocupă cu prelucrarea petrolului. /<fr. pétrochimie
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
PETROCHIMÍE s.f. 1. Ramură a industriei care se ocupă cu prelucrarea chimică a țițeiului, a produselor petroliere, a gazelor de sondă și de cracare și a gazului metan. 2. Parte a petrografiei care se ocupă cu studiul chimismului rocilor și al clasificării lor chimice. [Gen. -iei. / cf. fr. pétrochimie, germ. Petrochemie].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
PETROCHIMÍE s. f. 1. știința, tehnica și industria prelucrării produselor petroliere, a gazelor de sondă și a gazului metan. 2. ramură a petrografiei care studiază chimismul rocilor și clasificarea lor chimică. (< fr. pétrochimie)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
petrochimíe s. f. (sil. -tro-) chimie
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)