PIURÉ, piureuri, s. n. Preparat culinar din legume sau din fructe fierte (ori crude), trecute prin sită sau zdrobite, folosit de obicei ca garnitură. [Var.: piréu, piré s. n.] – Din fr. purée.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
PIURÉ s.n. v. pireu.
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
PIURÉ s. n. mâncare din legume (cartofi etc.) sau din fructe fierte și zdrobite, formând o pastă. (< fr. purée)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
piuré s. n. (sil. piu-), art. piuréul; pl. piuréuri
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
PIURÉ ~uri n. Preparat culinar în formă de pastă, făcut din legume (mai ales cartofi) sau din fructe zdrobite. /<fr. purée
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink