Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări/Conjugări
PLANIFICÁ, planífic, vb. I. Tranz. 1. A întocmi un plan; a programa, a organiza și a conduce pe bază de plan; a organiza o activitate, întocmind planul după care să se desfășoare diferitele ei faze. 2. A determina cantitatea de materiale, materii prime etc. necesare unei activități. ♦ A repartiza timpul de muncă (pe diferite ramuri de activitate). ♦ A prevedea, a include într-un plan. – După fr. planifier.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
PLANIFICÁ vb. I. tr. 1. A întocmi un plan, o programare; a organiza și a conduce pe bază de plan; a organiza o activitate, întocmind planul după care să se desfășoare diferitele ei faze. 2. A prevedea, a include într-un plan. [P.i. planífic. / după rus. planirovati, cf. fr. planifier].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
PLANIFICÁ vb. tr. a întocmi un plan (II, 6); a organiza, a coordona și a conduce (activitatea economico-socială) pe bază de plan. ◊ a prevedea, a include într-un plan. (după fr. planifier)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
PLANIFICÁ vb. v. programa.
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
planificá vb., ind. prez. 1 sg. planífic, 3 sg. și pl. planífică
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
A PLANIFICÁ planífic tranz. A prevedea din timp, elaborând un plan; a programa pe bază de plan; a include într-un plan; a chibzui. /<fr. planifier
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)