Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări/Conjugări
Definiţii: programa (verb tranzitiv) , programat (adjectiv)   
PROGRAMÁT, -Ă adj. 1. (inform.; despre un proces) comandat algoritmic printr-un program (4). 2. învățământ ~ = metodă de învățământ, adaptarea materiei de studiat la ritmul receptării fiecărui elev, după un program care împarte materia în elemente scurte, ușor asimilabile. (< fr. programmé)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
PROGRAMÁ, programez, vb. I. Tranz. 1. A organiza o activitate potrivit unui program; a fixa, a stabili un program conform căruia urmează să se desfășoare o activitate; a cuprinde pe cineva sau ceva într-un program de activitate. 2. A planifica pe cineva la o anumită dată pentru rezolvarea unei probleme. 3. A introduce un program (5) într-un calculator în vederea rezolvării unei probleme. – Din fr. programmer.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
A PROGRAMÁ ~éz tranz. 1) (acțiuni sau activități) A prevedea din timp, elaborând un program. 2) (perioade de timp) A repartiza potrivit unui program. 3) (materiale, date etc.) A supune codificării pentru a putea introduce în mașina electronică de calcul. /<fr. programmer
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
PROGRAMÁ vb. I. tr. A stabili un program de activitate; a fixa o anumită acțiune. [Cf. it. programmare, fr. programmer].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
PROGRAMÁ vb. tr. 1. a stabili, a fixa un program (1). 2. a planifica la o anumită dată. 3. a introduce un program (4). 4. a include într-un program. (< fr. programmer)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
PROGRAMÁ vb. a planifica. (Când vrei să te ~?)
Sursa: Dicționar de sinonime | Permalink
programá vb. (sil. -gra-), ind. prez. 1 sg. programéz, 3 sg. și pl. programeáză
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink


Copyright (C) 2004-2024 DEX online (http://dexonline.ro)