Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
QUEBRÁCHO s. m. 1. Arbore tropical răspândit în America de Sud, cu lemnul foarte dur și bogat în substanțe tanante (Schinopsis lorentzii sau Quebracho colorado); lemnul acestui arbore. 2. Material tanant extras din scoarța și lemnul de quebracho (1), folosit în industria pielăriei. [Pr.: che-brá-cio] – Din sp. quebracho.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
QUEBRACHO [pr.: chebrácio] m. 1) Arbore tropical cu lemnul foarte dur și bogat în tananți. 2) Lemn al acestui arbore. 3) Mate-rial tanant extras din scoarța acestui arbore, folosit în industria pielăriei. /<sp. quetracho
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
QUEBRÁCHO s.m. Arbore din America de Sud cu lemnul foarte dur, durabil, bogat în tanin; lemnul acestui arbore. ♦ Material tanant extras din scoarța și lemnul acestui arbore, utilizat în industria pielăriei. [Pron. che-bra-cio. / < fr., sp. quebracho].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
QUEBRACHO [CHE-BRÁ-CIO] s. m. arbore tropical din America de Sud, cu lemnul foarte dur, bogat în tanin; lemnul însuși. ◊ material tanant extras din scoarța și lemnul acestui arbore, utilizat în industria pielăriei. (< sp. quebracho)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
quebrácho s. m. (sil. -bra-) [pron. sp. che-brácio]
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
QUEBRACHO [chebrácio] (cuv. sp.) s. m. Arbore tropical răspândit în America de Sud, cu lemnul foarte dur și bogat în tananți (17-25%), asigurând o treime din producția de tanin a lumii. Se mai folosește în construcție și pentru traverse de cale ferată (Schinopsis lorentzii sau Quebracho colorado).
Sursa: Dicționar enciclopedic | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)