Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el. Schimbă navigarea la un click. Declinări
RAGLÁN, raglane, s. n. 1. Croială specială a unor obiecte de îmbrăcăminte, la care mâneca pornește de la răscroiala gulerului. 2. Palton sau pardesiu cu o asemenea croială. – Din fr. raglan.
Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a | Permalink
RAGLÁN s.n. 1. Croială specială pentru paltoane și pardesie, caracterizată prin aceea că mâneca pornește chiar de sub guler. 2. Pardesiu sau palton cu asemenea croială. [Pl. -ne, -nuri. / < fr. raglan, cf. Lord Raglan – general englez].
Sursa: Dicționar de neologisme | Permalink
RAGLÁN s. n. croială specială pentru paltoane și pardesie, la care mâneca pornește chiar de sub guler. ◊ pardesiu sau palton cu asemenea croială. (< fr. raglan)
Sursa: Marele dicționar de neologisme | Permalink
raglán s. n. (sil. -glan), pl. ragláne
Sursa: Dicționar ortografic al limbii române | Permalink
RAGLÁN ~e n. 1) Croială specială a unor elemente vestimentare, la care partea superi-oară a mânecii începe de sub guler. 2) Haină cu asemenea croială. [Sil. -glan] /<fr. raglan
Sursa: Noul dicționar explicativ al limbii române | Permalink
RAGLAN [ræglən], Fitzroy James Henry Somerset (1788-1855), ofițer englez. S-a distins în Războiul Crimeii (1853-1856). Numele este asociat unei anumite croieli a mânecii pe care a imaginat-o pentru a-și masca amputarea brațului pierdut în bătălia de la Waterloo.
Sursa: Dicționar enciclopedic | Permalink


Copyright (C) 2004-2023 DEX online (http://dexonline.ro)